Magyar  |  Deutsch  |  English
A SCHMIDT und CO. Kft. Gyógynövényüzemünk a Dunántúl déli részén, a horvát-magyar határhoz közel, 20 km-re Pécstől, a Dráva menti, gyógynövényekben gazdag Ormánság közelében található. Cégünk családi vállalkozásként 1997 óta foglalkozik gyógy- és fűszernövények termesztésével, gyűjtésével, felvásárlásával, elsődleges feldolgozásával, kereskedelmével, továbbá Melius márkanév alatt mono- és keverékteák csomagolásával és forgalmazásával. Schmidt József, a cég ügyvezetője, agrármérnökként már ez előtt is évtizedes tapasztalatra tett szert ebben az ágazatban.

Vadon előforduló több mint száz gyógy- és fűszernövény begyűjtését (nyers és száraz állapotban) elsősorban Somogy és Baranya megyében végezzük. 2001-től a Biokontroll Hungária Kht. ellenőrzésével vadon termő és bérelt területen termesztett "bio" gyógynövényeket is forgalmazunk, mint pl. kamillát és édesköményt.

Bércsomagolással és filteres teák előállításával is bővítjük tevékenységi körünket. A hazai forgalmazás mellett garantált és kiváló minőségű drogokat értékesítünk nagyobb mennyiségben Németországba, de Európa más országaiba is gyógyszeripar és gyógynövény nagykereskedelem részére.

Az üzemnek Baksán 4000 m2 raktárfelület, 4 gyógynövényszárító, 3 Winicker vágógép, 2 töltőgép, különböző rosták, feldolgozó gépek és szántóföldi termesztésre, továbbá szállításra alkalmas géppark áll rendelkezésre. A filteres teákat lakócsai telephelyünkön gyártjuk.

Melius Juhász Péter 1578-ban megjelent Herbárium c. munkáját - szorosan együttműködve a pécsi Melius Alapítvánnyal - példaértékűnek tartjuk gyógytea-készítményeinek kidolgozása során. A hazai népgyógyászat tapasztalatait és a legújabb szakirodalmi forrásmunkákat felhasználó kutató-fejlesztő tevékenységgel - a Pécsi Tudományegyetem Növénytani és Farmakognóziai Tanszékeinek részvételével - egész sor gyógynövény-termék született. A keverékteáinkat az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezi, az egy komponensű, "monoteáinkat" a Gyógynövénykutató Intézet engedélyével forgalmazzuk. Belföldön jól ismertek a Melius "monoteák" és "bioteák", irántuk egyre fokozódik a kereslet. A "Melius" gyógynövénytermékek küzül legismertebb a Melius Tisztító Teakeverék dobozos (nem filteres) és filteres változata.

A gyógytea-keverékeken és filteres teákon kívül nagy választékban megrendelhetők a zacskós csomagolású és szabadon választott mennyiségű ("lédig") drogok, továbbá számos bio-minősítésű drog is. Cégünk biztosítja gyógyszertárak, gyógynövény-szaküzletek vagy magánszemélyek megrendeléseit. Teakínálatunk folyamatosan bővül, a megadott címen aktuális információ kérhető.

Gyógynövény üzemünk fenntartásával és Magyarország természeti adottságainak lehetőségeivel élve szeretnénk hozzájárulni az életkörülmények javításához: munkahely biztosítással és gyógynövény felvásárlással. Továbbá támogatjuk a Magyarországon hagyományos gyógyteák fogyasztásának népszerűsítését.
Nyomtatható oldal Az oldal tetejére Vissza